×

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novalje od 07.04.

Utorak, 07. Travanj 2020  |   Grad Novalja  |   13

Dana 07. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je svoju redovnu dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

Sjednici su nazočili svi članovi Stožera te su podnijeli svoje dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa. Izvješće su podnijeli i svi povjerenici civilne zaštite.

Na području Grada Novalje i dalje imamo dvije osobe zaražene koronavirusom. Njihovo stanje je dobro. Osobe iz gradske uprave koje se nalaze u samoizolaciji dobrog su zdravlja i za sada niti jedna od njih nije zatražila pomoć liječnika.

Stožer CZ Grada Novalje radi redovno. Dana 06. 04. 2020.g. izdano je 9 propusnica. 28 zahtjeva za propusnicom je odbijeno. Stav je županijskog stožera da se do završetka uskršnjih blagdana ne izdaju suglasnosti na propusnice za dolazak na otok za pravne osobe i njihove zaposlenike koji obavljaju građevinske ili obrtničke radove na području Grada Novalje.

Danas se očekuje i odluka o radu tržnica. Sukladno preporuci Stožera civilne zaštite ličko-senjske županije, tržnica u Novalji započeti će sa radom poslije Uskrsa.

Stožer CZ Grada Novalje intezvino radi na preciznijim uputama koje se odnose na sportski i rekreacijski ribolov. Naime, nakon pisanog upita prema županijskom i državnom stožeru civilne zaštite, izrijekom je navedena aktivnost zabranjena a članovi stožera dobivaju informacije da neki lokalni stožeri istu dozvoljavaju. Poslali smo još jučer pisani upit prema nadležnom ministarstvu i upravi za ribarstvo kao i prema državnom savezu za sportski ribolov te očekujemo tijekom dana pisani odgovor.

Molimo građane da se do kraja tjedna suzdrže sa zahtjevima za jednodnevnim ili dužim napuštanjem otoka te povratkom tijekom ovog tjedna, jer prema uputama i mjerama nadležnog županijskog stožera do kraja ovog tjedna odobravat će se napuštanje otoka stalnom stanovništvu samo u krajnje opravdanim slučajevima.

Policijska uprava zadarska, preko Policijske postaje Pag zbog nedostataka ljudstva, zatražila je od lokalnih postrojbi civilne zaštite dodatni broj ljudi koji će zajedno sa policijom nadzirati punkt Paškog mosta u smislu kontrole dolaska na otok. Postrojbe civilne zaštite našeg grada bit će, ako se za to ukaže potreba od strane PP Novalje biti aktivirane za ispomoć u trajektnom pristaništu Žigljen. U oba slučaja, nadzor i kontrolu vršit će policija a postrojbe civilne zaštite mogu pružati isključivo asistenciju.


STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo



▪ Izdavanje propusnica obavlja se putem sustava e-propusnice https://epropusnice.gov.hr/

▪ Ukoliko nemate tehničke mogućnosti ući u sustav e-propusnica, za vas će to obaviti Stožer civilne zaštite Grada Novalje putem slijedećih kontakata:
e-mail ured.gradonacelnika@novalja.hr
broj telefona 053/ 661 - 080

▪ Za ostale informacije i upite molimo da se obratite na e-mail adrese:
gradonacelnik@novalja.hr
marijan.suljic2020@gmail.com




Podijeli:  


Top